PARTNERS

 

Zo werken we samen tegen verspilling!

Buurman werkt samen met verschillende bedrijven in de regio Utrecht. Van bouwbedrijven tot kunstinstellingen, allemaal hebben ze regelmatig grote hoeveelheden restmaterialen over. Materialen waarvan ze inzien dat ze nog waarde hebben maar die door logistiek, planning en andere processen vaak niet kunnen worden herbestemd. Buurman gaat partnerschappen aan met dit soort bedrijven om zo een win-win situatie te creëren: een afspraak met gesloten beurs waarbij er minder afval(kosten) zijn voor partner en waardevolle materialen via ons beschikbaar worden voor hergebruik door derden.

OOK PARTNER WORDEN?

Wil jouw organisatie circulair bezig zijn? Heeft jullie bedrijf, zagerij, houthandel, bouwplaats of andere organisatie incidenteel of structureel herbruikbare materialen over? Gooien jullie 1 of 50 containers per jaar weg aan zaagresten, restproductie, afgekeurde balken, latten, plaatmaterialen of andere bouwmaterialen? Zonde! Via Buurman kunnen deze materialen een tweede leven krijgen. Interesse en benieuwd wat we voor je kunnen doen? Neem contact via mail naar info@buurmanutrecht.com.

Partners

Buurman Utrecht werkt samen met de volgende lokale Utrechtse partijen om materialen te redden van de afvalberg en een tweede leven te geven:

In de transitie naar een circulaire economie is het van belang dat succesvolle initiatieven op kunnen schalen. De start van Buurman Utrecht wordt mogelijk gemaakt door een financiële bijdrage van Stichting Doen en de deelname van Buurman Utrecht in het samenwerkingsconsortium EFRO – Kansen voor West – Werkspoorkwartier Creatief en Circulair Maakgebied.

Consortia

Naast bovenstaande leveranciers werken we continu samen met lokale bedrijven en overheden om hergebruik het nieuwe normaal te maken. Op dit moment doen we dat via de volgende samenwerkingsverbanden:

Upcycle Netwerk Utrecht

Een samenwerking met Gemeente Utrecht, Repair Café’ Utrecht, Emmaus, Wij 3.0 en MBO Utrecht om het hergebruik van particuliere afvalstromen bij de afvalscheidingsstations te verhogen.

Stadshout Netwerk Utrecht

Een samenwerking met Van Eijk Duurzaam Werk, Eijkelboom Utrecht, Natuur en Milieu Federatie Utrecht en Stichting De Bouwloods om jaarlijks minimaal 100 lokaal gekapte bomen te redden en her te bestemmen in de stad Utrecht.